Who Am I? (Cine sunt eu?)

0
12
John Ortberg
John Ortberg

Mă regăsesc ca o reprezentare a trei persoane, un fel de anti-treime.
– Eu cel din apariţiile publice
– Eu, cel din particular
– Eu, cel real

Who Am I (Cine sunt eu? este un articol scurt, scris de John Ortberg, care surprinde foarte bine tensiunea ce se naşte într-un lider în legătură cu „identitatea” sa.

Există un eu, cel din apariţiile publice. Pregătesc cuvântări, conduc întruniri şi spun lucruri pe care aş vrea ca alţii să le audă. Acest eu public nu este în mod deliberat fals. Dar sunt întotdeauna conştient, când sunt în prezenţa altor oameni, de cum vor recepta ceea ce spun. Această conştienţă este un fel de filtru pe care nu-l pot înlătura. Acest eu public va analiza răspunsurile oamenilor şi le va ajusta. Adeseori nu-mi place această dinamică. Dar nu pot să scap de ea ca şi când ar fi un comutator pentru aceasta.

Există un eu, cel din particular. Acesta sunt eu, cel ce priveşte, ascultă şi simte. Câteodată fug de acest eu, în mod special în perioadele în care sunt foarte ocupat. Când mă liniştesc şi aduc acest eu în faţa lui Dumnezeu, devin conştient de deficienţele sau lucrurile ce-mi lipsesc. Câteodată mă pot linişti până la nivelul unei păci profunde, sau al conştienţei dorinţei mele după Dumnezeu. Acest eu din particular, este câteodată în stări diferite, câteodată e mânat de dorinţa de a sluji şi a creşte, iar altădată de obiceiuri reflexive de lăcomie şi resntimente.

Există şi un eu real. Acesta este adevărata persoană ce trăieşte în mine; un amestec a ceea ce este admirabil şi ceea ce este sordid şi ceea ce este mărunt. Acest eu trebuie să existe şi trebuie deplin cunoscut pentru ca dreptatea să triumfe.

John Ortberg
Published in Christianity Today Library

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.